Gitte Dyrberg

DESIGNER OCH GRUNDARE DYRBERG/KERN

DRIVETs första danska gäst är Gitte Dyrberg som tillsammans med Henning Kern grundade Dyrberg/Kern år 1990. Det prestigefyllda smyckeföretaget Dyrberg/Kern designar både smycken och klockor. Deras mission är tydlig: att vara det varumärke som moderna och självsäkra kvinnor bär för att uttrycka sin personliga stil och skönhet. Deras smycken har verkligen personlighet och duon har mottagit massor av priser genom åren.

Gitte och Hennings historia är fylld av värme och inspiration. De möttes 1985 på Danmarks Designskola där de egentligen läste kläddesign. Smyckena började de tillverka för att passa med deras klädkollektioner, men de märkte snabbt att de båda hade öga för smyckesdesign och att deras accessoarer fick nästan mer uppmärksamhet än kläderna. Efter att de gått klart utbildningens startade de sitt bolag tillsammans och har fortsatt driva bolag ihop sedan dess.

Vi pratar om hur Dyrberg/Kern kom till och hur företaget har förändrats från starten till idag. Gitte berättar också hur hon och Henning är som yin och yang och andra hemligheter bakom deras långa och framgångsrika samarbete.