Lyssna på iTunes

Karin ”Kakan” Hermansson

konstnär, författare och programledare

Karin Kakan Hermansson har varit feminist sedan hon var 12 år när hon upptäckte skillnaden på hur lärarna behandlade flickor och pojkar. Kampen för jämlikhet blev en stor anledning att hon kom in på konstens bana. Hon sökte in på Konstfack tre gånger innan hon till slut kom in. Då var Kakan fortfarande relativt okänd för resten av landet men redan efter några terminer fick hon erbjudande om att vara med och leda ett program på ZTV. Sedan dess har det rullat på med TV-program, skrivuppdrag och radio. I höstas kom hennes första bok ”Hela Kakan” där hon berättar om sin uppväxt, sin familj, men också om hur det är att vara hatad, om att vara lesbisk och feminist och om varför ingen tar sexism på allvar. Dessutom är hon aktuell med sin egen podcast ”Under Huden som just blev nominerad i Årets Podcast-pris.

Samtidigt som Kakan byggde upp en karriär som konstnär, blev hon Kakan med hela svenska folket. Hela tiden har feminismen stått i förgrunden och Kakan har fått oss att se hur viktig den är för oss att ha i vår vardag. Kakan har gjort sig känd som en frispråkig mediapersonlighet som ifrågasätter patriarkatet och könsroller.

I DRIVET pratar hon om varför kvinnor exploderar, hur hon blev feminist, hur det hjälpt hennes karriär och styrkan som finns i ilska och viljan att förändra.