Nour El-Refai

Komiker, Programledare & Skådespelare

Nour är komiker skådis och programledare med skarpa åsikter. Född i Libanon men uppvuxen i Lund där hon började extrajobba redan under gymnasietiden för att ha råd med teaterlektioner. Vi känner igen henne från massor av olika TV-program, filmer och teateruppsättningar bland annat Melodifestivalen, långfilmen Kronjuvelerna och nu senast i Parlamentet. Hon blev även legendarisk med RAW Comedy Club-rutinen “Slicka Fitta”.

Det handlar ofta om politik och könsroller för Nour. Det var inte helt lätt för en tjej att lyckas med komik när Nour började, men hon provocerades av orättvisan och jobbade hårt för att få göra det hon älskar. Hon har alltid ifrågasatt varför hon inte får ta plats och det kanske blev skälet till varför just hon gör just det. En välförtjänad plats i strålkastarljuset.

Men det har inte alltid känts lika självklart för Nour att göra det och i det här avsnittet berättar hon om sin väg från de jobbiga skolåren till tryggheten hon känner på scen idag. Och så pratar vi om humor och hur roliga tjejer är när de är själva.

http://nourelrefai.se/