Susana Meza Graham

Vice VD Paradox Interactive Foto: Christian Gustavsson

Sedan hon blev Vice VD på Paradox Interactive år 2014 är Susana Meza Graham ingen mindre än Sveriges mäktigaste kvinna i spelbranschen. Paradox Interactive är ett världsledande spelförlag inom strategispel med titlar som Cities: Skylines, Crusader Kings and Hearts of Iron. Susana kom in 2004 som expert på marknadsföring och har sedan dess varit med och byggt upp bolaget från 12 till ca 200 anställda och första kvartalet 2015 hade Paradox en omsättning på cirka 200 miljoner. Susana är verkligen rätt kvinna på rätt plats.

Trots att Susana kom in som något av en utböling i företaget, utan tidigare erfarenhet från dataspel kände hon sig väl mottagen och fattade genast tycke för branschen och bolaget. Gamer-världen är tyvärr ökänd för att vara speciellt svår för kvinnor men Susana ser en enorm förbättring och kvinnor som tar plats.

Vi pratar såklart om dataspel och diversitet men också om hur man vet just det där; att man är rätt person på rätt plats och även hur man tar sig förbi de där hindren som känns oöverstigliga.