Veronica Maggio

ARTIST

Veronica Maggios nya album ”Den första är alltid gratis” blev hennes femte och hon kan nu räkna en full hand sedan debuten 2006, vilket var något av ett personligt mål för Uppsala-artisten. Veronica har verkligen tagit Sverige med storm med sina uppriktiga texter och självsäkra scennärvaro. Hon har tagit hem fem grammisar, tre rockbjörnar och två P3 Guld och i sommar spelar hon på Stadion för en publik på 25.000 personer. Hon toppar också listan över Spotifys mest spelade kvinnliga svenskar sedan starten 2008.

Veronica vet vad hon vill och har jobbat fokuserat på sin musik sedan hon var liten och gick musikskola. Men framgången har inte alltid varit självklar för henne. Det fanns en tid då hon tvivlade på sin egen förmåga och blev tvungen att tänka om. Men egentligen har det aldrig funnits något annat än musiken för Veronica och det är i den som hon finner styrka och gjädje.

Vi pratar om allt från de första åren när Veronica knegade ihop pengar i Norge, till tvivlet efter kritken för första plattan till hur hon nu blivit vän med sin kreativitet och börjat vara 100% sig själv.

http://veronicamaggio.se/